Dobrodošli na Savjet - Crna Gora, gdje možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.

Dobrodošli na Savjet - Crna Gora

Savjet je online zajednica u kojoj možete postavljati pitanja i davati odgovore drugim članovima.

Kao Internet zajednica, dostupan je svim dobronamernim ljudima kako iz Crne Gore, tako i sa svih meridijana.

Savjet je namenjen svim ljudima dobre volje, ali je malo drugačiji od drugih sajtova na koje ste imali do sada prilike da nailazite. Evo kako...

Na Savjetu nisu svi jednaki

Savjet čine njegovi članovi - Vi, Vaši prijatelji, poznanici, prolaznici, komšije... Bez vas, Savjet ne postoji.

Savjetom upravljate vi, njegovi članovi. Ali nemaju svi članovi jednaka prava! Što ste angažovaniji (što više i kvalitetnije odgovarate na pitanja) na Savjetu, to dobijate veću kontrolu u Savjetu.

Vaša reputacija postaje viša kada drugi članovi glasaju za Vaša pitanja a naročito kada glasaju za Vaše odgovore. Što Vam je reputacija na Savjetu viša, to su i Vaše privilegije veće - postepeno ćete dobijati privilegije da selektujete odgovore, uređujete ih i upravljate zajednicom.

Postavite pitanje ili odgovorite na pitanje i tačka

Savjet je mjesto za dobijanje odgovora. Savjet nije forum! Na Savjetu nema ćaskanja - samo pitanja i odgovori.

Članovi Savjeta se mogu međusobno kontaktirati na samom Savjetu - možete drugim članovima Savjeta slati poruke pisanjem na njihovom ličnom "Zidu".

Članovi Savjeta mogu ostaviti i svoje kontakt informacije koje će biti vidljive samo drugim članovima, te na taj način nastaviti komunikaciju ili razviti saradnju.

Trud se vidi

Na Savjetu svako može da odgovara na pitanja. Ali dobri odgovori se izglasavaju i pomeraju na vrh kako bi bili odmah vidljivi, jasni i ažurni.

Osoba koja je postavila pitanje može da odabere jedan odgovor i da ga istakne kao najbolji za sebe. To ne mora da znači da je to jedini odgovor, već samo da je pomogao osobi koja je postavila pitanje.

Ako Vam je potrebno još detalja i informacija kako biste dali precizan odgovor, zatražite ih postavljajući vezano pitanje ili komentarišući. Neka svima bude vidljivo kako ste došli do odgovora.

Ne postoje glupa pitanja

Ne postoje glupa pitanja, ali pitanja koja su formulisana precizno, koja su detaljno objašnjena i koja traže praktične korake dobijaju najbolje odgovore.

Fokusirajte se na konkretan problem koji imate. Postavite pitanje i pružite što više detalja o tome šta ste već pokušali da učinite i šta tačno želite da postignete.

Pitanja na koja se odgovara najviše na osnovu ličnog mišljenja, pitanja koja promovišu proizvode ili usluge, i pitanja čiji je cilj podsticanje diskusije će biti uklonjena.

Savjet je kategorizovan

Jedno pitanje se može svrstati samo u jednu kategoriju. Pravilan odabir kategorije može značiti i brže dobijanje odgovora i kvalitetniji odgovor.

Razmislite kome želite da postavite pitanje i onda odaberite kategoriju. Članovi koji su usko stručni će pratiti samo one kategorije u kojima mogu da daju kvalitetne odgovore.

Pojedina pitanja se mogu ticati nekoliko tema(tskih cjelina). Za preciziranje takvih pitanja preporučuje se upotreba tagova. U prostoru za tagove navedite teme kojih se tiče Vaše pitanje.

O Savjetu se ne razgovara na Savjetu

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje u vezi funkcionisanja Savjeta, kontaktirajte administratora Savjeta na admin@crna.gora.me ili na +38267852669.

Za nedoumice oko postavljanja pitanja pogledajte naše smernice za postavljanje pitanja.

Ukoliko je potrebno, prvo pogledajte naše smernice za davanje odgovora, pa tek onda postavite svoj odgovor.

Hvala!

...