Dobrodošli na Savjet - Crna Gora, gdje možete postavljati pitanja i dobiti odgovore od drugih članova zajednice.

učestvovanje strane kompanije na tenderu i uključivanje njenog dijela stranog društva tender

+1 glas
Strana kompanija koja poseduje licence bi želela da učestvuje na tenderu u Crnoj Gori. U konkursnoj dokumentaciji da bi ispunila tehničke zahteve prijavljuje se kao strana kompanija, a istovremeno poseduje DSD (dijeo stranog društva) u Crnoj Gori koji treba da realizuje poslove ukoliko se isti dobiju na tenderu, ali i ispunjenja poreskih i drugih zakona Crne Gore.

Pitanje je kako se DSD koji je naknadno registrovan u Crnoj Gori, može da se uključi u tendersku dokumetaciju, kao poreski obveznik PDVa na područja Crne Gore, sobzirom da pojednia Javna preduzeća odbijaju da je DSD sastavni deo strane kompanije sa poslovanjem na području Crne Gore i traže da se uplata vrši ino kompaniji, čime se otvara problem obračuna i plaćanja PDVa.

Kako da se nastupa na narednim tenderima, kao DSD ili strano pravno lice?
pitano Sep 21, 2016 u Preduzetništvo i poslovanje od anonimno
    

Vaš odgovor

Preporučujemo da pre odgovaranja na pitanja pročitaš smernice za davanje odgovora. Hvala!

Evo kratkog podsetnika:
- Ne moraš biti doktor nauka, niti vršilac neke značane dužnosti - ako poseduješ informaciju od značaja ili iz sopstvenog iskustva znaš odgovor, pomozi nam i odgovori na pitanje.
- Ako možeš da odgovoriš kratko a da to bude u potpunosti jasno, tako i napiši. Ako imaš vremena, detaljno objasni (kao da objašnjavaš malom detetu) za sve korisnike sa sličnim pitanjima.
- Uvek se pristojno ponašaj, ljubazno se obraćaj drugima i zadrži vedar duh. I zapamti da uvek možeš da izmeniš svoj odgovor.

Vaše ime (opciono):
Privatnost: Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za slanje ovih notifikacija.
Anti-spam verifikacija:
Da bi ovu verifikaciju u buduće izbegli, molimo vas da se ulogujete ili registrujete.
...